Hoe we te werk gaan

Bouwen, zorgen en leren zorgen

Bij Bee in Balance bouwen we voor bijen, zorgen we voor bijen en leren we je organisatie te zorgen voor bijen. We veranderen jouw bedrijfsterrein in een bijenlandschap door voedsel te verbouwen en huisvesting te realiseren zodat zowel bijen in volken als solitaire bijen hier kunnen werken en leven. Onze bijenverzorgers komen de bijen verzorgen én kunnen, dankzij hun passie en jarenlange ervaring, jouw mensen leren om te zorgen voor bijen.

Ons stappenplan

Verander je bedrijfsterrein in een Bijenhabitat met ons 7 stappenplan

#01

Bijenscan

Welke bijen leven er in jouw omgeving? En welke voedselbronnen zijn aanwezig? Wij brengen het in kaart.

We maken een scan van de omgeving om de huidige situatie te bepalen. Uit deze scan komt naar voren welke bijen er leven en welk voedsel er al is in de vorm van bomen, planten en struiken. Zo weten we precies voor welke bijen we het Bee in Balance Land kunnen inrichten. Deze informatie geeft een goede basis voor de volgende stappen.

#02

Ideeën en wensen

Wat zijn de wensen? Welk budget is er? En welk deel van het terrein of gebouw veranderen we in bijenhabitat?

Met de informatie uit de bijenscan en de informatie die we van jullie hebben gekregen gaan onze eco-hoveniers aan de slag met het maken van een globaal plan en verwerken dit in een prijsindicatie zodat je weet waar je ongeveer rekening mee kunt houden.

#03

Ontwerp

We vertalen de ideeën en wensen in praktische plannen, kosten en een visuele presentatie.

De ontwerpen geven je een goed en realistisch beeld van wat je kunt verwachten. Als alle partijen tevreden zijn met het ontwerp, maken we de definitieve prijs en gaan we aan de slag met de bouw.

#04

Bouw van de bijenhabitat

Onder leiding van onze eco-hoveniers gaan we aan de slag met de daadwerkelijke bouw van het nieuwe bijenparadijs!

De bomen komen met kranen, de struiken zijn gifvrij en de planten biologisch geteeld. De huisvesting is splintervrij en bevat de juiste afmetingen voor de specifieke bijen in jouw omgeving. Onze vakmensen kunnen niet wachten totdat ze jouw terrein onder handen kunnen nemen.

#05

Verzorging en onderhoud

Na de bouw van de habitat, zorgen wij voor het welzijn van de bijen en het onderhoud van de habitat.

Onze eco-hoveniers komen gemiddeld 2x per jaar langs. Meer is niet nodig, want een bijentuin moet er verzorgd uitzien, maar heeft weinig onderhoud nodig. In het eerste jaar planten we tijdens dit onderhoud ook planten bij die het onverhoopt niet hebben gered. We verbouwen voedsel op een dusdanige manier dat de planten elkaar als eco-systeem versterken. Wij hoeven geen gif te gebruiken om de boel netjes te houden, dat doet de natuur voor ons!

#06

Leren zorgen voor bijen

Als je met jouw collega's zelf wilt leren zorgen voor bijen of meer wilt leren over bijen, dan verzorgen we meerdere workshops en opleidingen. We delen onze kennis graag met je.

Het aantal bijenverzorgers is de afgelopen jaren flink afgenomen. In 1945 waren er nog z’n 35.000 imkers, nu zijn dat er nog maar zo’n 8.000. Het redden van de bij kunnen wij niet alleen. Daarom delen we graag onze kennis met je. Vind je het leuk om mensen binnen je organisatie op te leiden tot bijenverzorger zodat zij straks het stokje van ons over kunnen nemen? Onze bijenleraren leren je graag alle fijne kneepjes van het eeuwen oude imkervak.

#07

Storytelling & Marketing

Breng je gemaakte impact in beeld! Wij ondersteunen je graag.

Bee in Balance helpt je om duurzaamheid zichtbaar te maken op je eigen terrein en gebouw. De aanleg van een bijenhabitat creëert waarde voor de onderneming op allerlei vlakken. Het aanbrengen van Bee in Balance Land is ook een praktische toepassing voor het verduurzamen van je bedrijfsvoering door te voldoen aan SDG15, BREEAM en LEED certificeringen. We maken filmpjes, schrijven blogs en helpen met het verhaal overbrengen.

Ook bijdragen?
Plan een afspraak of neem contact met ons op voor al je vragen.